Αρχείο κατηγορίας: Μέρωνας

Αυγ 18

Αποτελέσματα Κλήρωσης Μουσικού Διδασκαλείου 2017

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέρωνα ευχαριστεί όλους τους δωροθέτες για τις ευγενικές προσφορές τους, ευχόμαστε υγεία και προκοπή και του χρόνου να ξανασμίξουμε στο Μέρωνα! 4985 Ξυλοκοπτικό -STIHL PANAGROTIKA Τάσος Συριάνογλου Γεωργικά Μηχανήματα Αντιπροσωπείες 9853 Ένα αρνί – Προσφορά Πολιτιστικός Σύλλογος Μέρωνα 5409 Δωροεπιταγή Χαμάμ – SWAN Beuaty & SPA – Αρκαδίου 198 Ρέθυμνο 9802 Τυρί …

Συνέχεια ανάγνωσης »

Αυγ 05

«Ανοίγουνε πιο πολύ τα αυτιά σου εκειά πέρα, στο Μέρωνα»

Ο Στρατής Σκαράκης  διδάσκει Βιολί στο7ο Μουσικό Διδασκαλείο (6-11 Αυγούστου 2017)  Για το περιεχόμενο του μαθήματός του στο Μουσικό Διδασκαλείο του Μέρωνα μιλά ο βιολιστής Στρατής Σκαράκης από την Κίσσαμο.

Συνέχεια ανάγνωσης »

Αυγ 01

Έφυγε από κοντά μας το ‘Κατινάκι’

Έφυγε από τη ζωή στις 31 Ιούλη 2017 το βράδυ πλήρης ημερών η  Κατίνα Σηφακάκη, ακούραστη αγωνίστρια από την Αντίσταση μέχρι τις σημερινές μάχες. Γεννημένη το 1916 στον Μέρωνα της Κρήτης, σπούδασε μαία στην Αθήνα, εξ’ ου το παρατσούκλι της «το Κατινάκι η μαμή». 

Συνέχεια ανάγνωσης »

Μαρ 12

«Αφανείς ήρωες» – του Γιώργου Σηφάκη (Σιμισακογιώργη)

«Αφανείς ήρωες» – του Γιώργου Σηφάκη (Σιμισακογιώργη) Μαρ 3, 2017 Στην Κρήτη από παλιά εκτός από τους γνωστούς μουσικούς που έγραψαν δίσκους και τους γνώριζαν σε κάθε νομό, υπήρχαν και οι μουσικοί (λυράρηδες, λαγουτιέρηδες, μαντολινάρηδες) που διασκέδαζαν τους συγχωριανούς τους η τα γύρω χωριά σε κοινωνικές εκδηλώσεις, και γλέντια.

Συνέχεια ανάγνωσης »

Φεβ 14

Ο Κρητικός γαμπρός του Σουρή Ανδρέας Χ. Μοσχονάς

Γ.Π. ΕΚΚΕΚΑΚΗΣ Με επίγνωση του χαρακτηρισμού που χρησιμοποιώ, λέω ανεπιφύλακτα ότι ο Ανδρέας Χ. Μοσχονάς (π. 1870 – 1936) ήταν μια σημαντική προσωπικότητα, αδικημένη από τις ιστορικές συγκυρίες. Για να είμαι πιο σαφής -αν και λιγότερο απόλυτος, εν προκειμένω- έχω την άποψη ότι η ιστορία τον αδίκησε επειδή ο ίδιος επέλεξε να ενταχθεί στο αντιβενιζελικό …

Συνέχεια ανάγνωσης »

Φεβ 09

Νατάσα Χατζιδάκι Δημοσιογράφος-Συγγραφέας (αναδημοσίευση)

Νατάσα Χατζιδάκι: σωματική, έμφυλη, στοχαστική Σωματική, έμφυλη, στοχαστική. Η Νατάσα Χατζιδάκι, που έφυγε 25/01/2017, Τετάρτη, από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, ήταν μία από τις πιο διακριτές αλλά και διακριτικότερες φωνές της λεγόμενης γενιάς του ’70, της γενιάς της αμφισβήτησης.

Συνέχεια ανάγνωσης »

Παλαιότερα άρθρα «